Novoroční hokejové utkání na rybníku Hliník

V neděli 2.1.2011 se od 13:00 na rybníku Hliník uskutečnil tradiční novoroční hokejový duel mužů  mezi týmem  BK Týn nad Vltavou „A“ a týmem BK Týn nad Vltavou „B“.
Sestava BK Týn „A“ : Soukup, Tašek, Vyhnal, Holub st., doplněna o Davida Marušku.
Sestava BK Týn „B“ : Mička, Holub ml., Novotný, doplněna o bratry Odehnalovi.

Hned po úvodním vhazování (vhazoval Mička nejml.) bylo zcela jasné, že boj o získání výhry nebude pro žádné měkoty. Během prvních minut se tvrdá hra přelévala od jedné branky ke druhé a byly k vidění vynikající kombinační i individuální útočné akce. Bohužel bez vysněné koncovky v podobě gólu na obou stranách. Ač bez bruslí, však s velmi kvalitní podrážkou, předváděl Jarda Holub ml. v brance „béčka“ excelentní výkony a jeho každý zákrok napovídal o tom, že mezi tyčemi nestojí poprvé.
V další části hry se začal vývoj přiklánět na stranu „áčka“, kdy soustředěnou a výbornou hrou jejich útočných hrotů Roberta Soukupa a Martina Taška nasázeli soupeři 6 (nebo 7) gólů, zatímco „béčku“ se podařil vsítit pouze jediný náhodný úspěch.
Zhruba celá první polovina utkání byla ve stejném duchu, kdy „béčko“ dřelo a pomalu,  postupně dotahovalo narůstající náskok „áčka“.
Dobře herně vybavený Lukáš Odehnal si vypracoval několik pohledných individuálních akcí, které často končily brankou nebo precizně připravenou přihrávkou do gólové pozice.
Dvakrát za „béčko“ překvapivě skóroval i Richard Mička, který na sobě viditelně zapracoval a chtěl smazat neúspěch z loňského zápasu, kde jeho útočná aktivita byla naprosto bezzubá.
Oporou týmu byl i Petr Novotný, který se však nepouštěl do žádných větších soubojů, převážně se zdržoval v blízkosti brankového půlkruhu a odtud rozdával přesné pasy na najíždějící útočné formace „béčka“. Předností dvojice mladých hráčů Ondřeje Odehnala a Davida Marušky byla jejich fyzická kondice a bojovnost.
O vysokém nasazení hráčů  vypovídala i první vynucená přestávka, která byla v podobě krvavého zranění Jardy Holuba st., jenž se při bleskové útočné individuální akci, z dosud nezjištěných příčin (spekuluje se o podbroušené levé brusli), ocitl na ledě s tržnou ranou v zadní části hlavy. Podle posledních a dostupných informací je zkušený útočník „áčka“ mimo nebezpečí a v příštím zápase opět nastoupí.
Pěknou, rychlou a přímočarou hru dopředu předváděl Václav Vyhnal alias Ručinský a podařilo se mu také i několikrát skórovat, bohužel se také párkrát zapomněl na polovině soupeře, čehož soupeř dokázal využít, došlo k přečíslení a následnému gólu.
Ke konci hry byl v brance nejčastěji viděn Robert Soukup. Hráči „béčka“ tuto skutečnost brzy postřehli a začali rychleji snižovat náskok, který si „áčko“ v průběhu hry vypracovalo. V závěru se ještě hráči „béčka“ vydali z posledních sil a konečné skóre se zastavilo někde kolem 18:15 nebo 19:16 (asi tak nějak podobně) a „áčko“ zaslouženě vyhrálo.
To však nebylo vůbec důležité.
Důležité bylo, že jsme neporušili tradici novoročních hokejových utkání, někteří z nás se i zapotili a hlavně, sešla se a zahrála si bezva parta lidí.

mini-img_3620 mini-img_3619 mini-img_3618 mini-img_3617

mini-img_3616 mini-img_3615 mini-img_3614 mini-img_3613 mini-img_3612

mini-img_3611 mini-img_3608 mini-img_3610 mini-img_3606 mini-img_3605

mini-img_3604 mini-img_3603 mini-img_36021 mini-img_36011 mini-img_3600

mini-img_3621 mini-img_3607 mini-img_3622 mini-img_3598 mini-img_3599

7 komentářů

  1. Jarek napsal:

    To je, milý Václave, samozřejmě na širší diskusi. Myslím, že vhodný čas bude u kávy po pátečním tréninku. Z hlediska literárně – vědeckého jsem schopen nastolit určité základní indície, které by mohly vnést přeci jen trochu světla do této Petro – páno – Vaškoidní problematiky.

  2. vencysta napsal:

    Tento epigram znám, ale naší kauzu neřeší, spíše přináší další otázky. Kdo je tím pánem?
    Kdyby K. H. Borovský ve zmíněném epigramu nechal zranit místo Vaška třeba Petra, upadl by při hokeji Petr? Co měl K. H. Borovský proti Vaškovi (Vaškům)?
    Jarek říká:
    Úterý, 4. Leden 2011 v 21.45
    Tento žurnalistický počin je velice zdařilý – přesně charakterizuje dění na ledové ploše. Jen bych ještě doplnil článek pro Vencu Vyhnala a jeho zfaulování slovem klasika:

    Nechoď, Vašku, s pány na led,
    mnohý případ máme,
    že pán sklouzne a sedlák si
    za něj noho zláme.
    (K.H.Borovský)

  3. Jarek napsal:

    Tento žurnalistický počin je velice zdařilý – přesně charakterizuje dění na ledové ploše. Jen bych ještě doplnil článek pro Vencu Vyhnala a jeho zfaulování slovem klasika:

    Nechoď, Vašku, s pány na led,
    mnohý případ máme,
    že pán sklouzne a sedlák si
    za něj noho zláme.
    (K.H.Borovský)

  4. vencysta napsal:

    Příspěvek je fajn, avšak musím zde trochu pokárat fotografa, neboť na deváté fotce chybí faulující hráč. Takhle to vypadá, že Ručínský upadl sám, což, jak všichni uznáte, není reálné.

  5. richi napsal:

    Martina :
    ….co bych vopisoval……sem prostě sedl a napsal…..holt vrozený talent…..

  6. Martina napsal:

    noo.. moc hezký richi… hdepá jsi to opsaál…. :-)

  7. bobye napsal:

    Pěkný… :-)
    Richi… tys normálně úplnej spisovatel… ;o)

Vložte komentář